Projecten

Gedurende de minor Active Ageing waren er een aantal projecten die in periode 1 en 2 liepen. De workshop over Virtual Reality verliep in periode 1 en het schrijven van een artikel gebeurde in periode 2. Het project Tijd van je leven van de GGD liep zowel in periode 1 als in periode 2. Hieronder is meer informatie weergegeven over de verschillende projecten.

Workshop - Virtual Reality

Periode 1: 27 augustus 2018 t/m 22 oktober 2018


De workshop Virtual Reality (innovatieproject) is gericht op de doelgroep ouderen. Hierbij staat de volgende vraag centraal: Hoe kan de zorgprofessional zodanig gebruik maken van VR dat dit het welzijn van ouderen bevordert? We hebben Virtual Reality getest bij de ouderen in Wijkcentrum 't Houwke in Breda. Op basis van het plan van aanpak, vooronderzoek, literatuuronderzoek, praktijkonderzoek en het handboek is op maandag 22 oktober een workshop gegeven over Virtual Reality bij ouderen. Het plan van aanpak en het gehele handboek kunt u hieronder downloaden en doorlezen.

Artikel - Eenzaamheid bij ouderen

Periode 2: 5 november 2018 t/m 7 januari 2019


Het artikel is gericht op eenzaamheid bij ouderen. Hierbij is de centrale vraagstelling: Welke sociale technologie zorgt ervoor dat ouderen minder eenzaam zijn? Sociale technologie is een verzamelterm voor alle technologische hulpmiddelen die binnen het sociaal domein worden toegepast en wordt gebruikt als interventie om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Voordat het artikel geschreven is, zijn er voorbereidingen getroffen. Hierbij zijn samenwerkingsafspraken gemaakt met groepsleden, is er georiënteerd naar een onderwerp en is een onderzoeksplan uitgezet.

Voorbereiding artikel

Handboek

Artikel

Project GGD - Tijd van je leven

Periode 1&2: september 2018 t/m januari 2019


Het project Tijd van je leven is een project van de GGD en is gericht op de preventie van eenzaamheid en stimuleert de positieve gezondheid van ouderen door creatieve tijdsbesteding. Voor meer informatie over het project kunt u de TVJL website bezoeken. Het plan van aanpak (bestand linksonder) en het eindrapport (bestand rechtsonder) van dit project kunt u hier beneden downloaden en doorlezen.

Plan van aanpak

Eindrapport

© 2019 Ikram Assouiki | Gezondheidszorgtechnologie | Hogeschool Avans Breda
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin